Essentiële
oliën

Essentiële oliën bevatten de levenskracht van de plant. Middels een verfijnd proces worden deze gewonnen uit planten. Elke olie heeft zijn eigen unieke werking op lichaam en geest.  Hierdoor kunnen  essentiële oliën ondersteunen bij het in balans brengen en/of houden van onze emoties en hormonen.

Waarom worden
essentiële
 oliën
gebruikt

Positief effect

Doordat essentiële oliën sterk geconcentreerd zijn, kunnen ze een zeer krachtige en positieve werking hebben op het lichaam, zowel fysiek als mentaal. Hierom worden ze ook professioneel ingezet door therapeuten in de vorm van aromatherapie.

Krachtige olie

Door de structuur van vluchtige, aromatische moleculen kunnen de oliën snel door de celmembranen heen dringen, kunnen ze bloed en weefsels passeren en de cellulaire functies verbeteren.

Hersenen

Na 22 sec. bereiken de geurmoleculen de hersenen

Bloed

Na 2 min. zijn de oliën al waarneembaar in het bloed

Moleculen

Na 20 min. hebben de moleculen elke cel in het lichaam bereikt

Essentiële oliën en plantaardige oliën

Essentiele oliën hebben andere eigenschappen dan plantaardige oliën. Plantaardige oliën zoals amandelolie, olijfolie of kokosolie worden verkregen uit het vettere deel van een plant, zoals de noten, zaden en pitten. Essentiële oliën komen van de bladeren, bloemen, bloesem, vruchten, zaden, twijgen, bast, hout, wortels, etc.​

Emotie & Hormonen

Essentiële oliën kunnen ondersteunen bij het in balans brengen en/of houden van emoties en hormonen.

Oliën zoals lavendel en kamille hebben kalmerende eigenschappen die ingezet kunnen worden bij stress en angst, terwijl oliën zoals salie en pepermunt ondersteunen bij hormonale onevenwichtigheden en menstruatieklachten.

Essentiële oliën
ondersteunen

Kalmerend en rustgevend

Bij stress of overprikkeling

Emotie

Geven je een blij gevoel

Energie

Gebrek aan energie of burn-out

Luchtwegen

Verkoudheid en griep​

Darmen

Verbeterde spijsvertering

Focus

Geheugen en concentratie​

Spieren

Spier en gewrichts-klachten

Huid

Verbeteren van de huid en voor massage

Energie

Reinigers zonder chemicaliën

Toepassen van
Essentiële oliën

Diffuser

Het ruiken van geur heeft invloed op ons lichaam en onze emoties. Het stimuleert de hormonen en het beïnvloedt de stofwisseling.

Bepaalde essentiële oliën die in de lucht worden verspreid werken zeer stimulerend, terwijl anderen meer kalmerend en rustgevend werken. Naast de emotionele voordelen van het verspreiden van de olieën door middel van een diffuser, kunnen ze ook de lucht zuiveren van ongewenste geuren en bacteriën.

Via de huid

Je kunt essentiële oliën direct op de huid aanbrengen, maar het is beter om ze te verdunnen met een plantaardige olie. Door te verdunnen wordt de essentiële olie beter opgenomen en beschermt het de huid tegen irritatie.
Meng de essentiële olie met een plantaardige olie in een roller en rol het op de plek waar je ondersteuning nodig hebt. Je kunt essentiële oliën ook gebruiken bij massages en baden.

Inname

Young Living biedt oliën die geschikt zijn voor inname. Momenteel vallen de oliën in Europa onder de Cosmeticawet en mogen ze niet worden ingenomen. Speciaal voor Europa heeft Young Living een PLUS-lijn uitgebracht, die wel goedgekeurd is voor inname. De PLUS-oliën gebruik je in water, voeding of in een doorzichtige plantaardige capsule.

Oliën van Young Living

Waarom ik Essentiële oliën bij Young Living aanraad:

  • Verkopen de meest hoogwaardige en zuiverste oliën
  • Er worden geen schadelijke chemicaliën gebruikt bij het verbouwen van de planten en de gewassen zijn niet genetisch gemanipuleerd
  • 23 eigen boerderijen en partnerboerderijen waar de etherische oliën gedistilleerd worden.
  • Strenge kwaliteitstests op ingrediënten en producten
  • Seed to Seal®-kwaliteitsbelofte (van het zaadje tot olieflesje)

Verschil met oliën uit de winkel

Wanneer je kiest voor een olie van Young Living, geniet je van de kracht van 100% pure olie die niet alleen voor de geur wordt verkocht, maar een veel bredere werking heeft! De standaard van het Seed to Seal® proces zorgt ervoor dat de producten puur en van de hoogste kwaliteit zijn. Een flesje bevat dan ook 100% essentiële olie uit de eerste destillatie van therapeutische klasse en bevat geen andere vulstoffen zoals alcohol of amandelolie.

Beginnen met
Essentiële Oliën

Begin bij mij met Essentiële oliën

Bestellingen opnemen doe ik voornamelijk via Instagram. Volg mij en stuur mij een berichtje.

Heb je een vraag, laat deze achter via het formulier achter de knop hieronder. Ook kunnen we zo met elkaar in contact komen als je geen instagram hebt.

Producten
Binnenkort

Interessante
artikelen

Ik ga je stap voor stap laten zien hoe je een 100% natuurlijke chest rub kunt maken, zonder ingrediënten die schadelijk zijn voor je gezondheid.

Ontdek hoe essentiële oliën het welzijn van jouw baby of kindje kunnen ondersteunen!

DIY chest rub

Ik ga je stap voor stap laten zien hoe je een 100% natuurlijke chest rub kunt maken, zonder ingrediënten die schadelijk zijn voor je gezondheid.