Gepubliceerd in:

Essentiële oliën voor baby’s en kinderen

Ontdek hoe essentiële oliën het welzijn van jouw baby of kindje kunnen ondersteunen!

Essentiële oliën worden steeds vaker ingezet onder ouders die op zoek zijn naar natuurlijke holistische manieren om de gezondheid en het welzijn van hun kinderen te ondersteunen. 

De oliën kunnen kinderen op zowel fysiek, als op mentaal vlak goede ondersteuning geven. Zo zijn er er oliën gericht op het ondersteunen van: zelfvertrouwen, prikkelverwerking, nachtrust, focus, spijsvertering, concentratie, positieve gedachten, angst, helderheid.

Bij het gebruik van essentiële oliën bij kinderen is het wel belangrijk om rekening te houden met de juiste doseringen en veiligheidsrichtlijnen. Het is ook belangrijk om te weten welke oliën geschikt zijn voor welke leeftijdscategorieën. *

Veilige oliën voor kinderen vanaf 2 jaar

Als je als ouder op zoek bent naar veilige essentiële oliën voor kinderen, kan de Little Oilers Kit van Young Living een goede keuze zijn. Deze kit bevat vijf oliën die speciaal zijn samengesteld voor kinderen vanaf 2 jaar .

Elk van deze oliën biedt specifieke voordelen voor kinderen, waaronder het ondersteunen van een gezond immuunsysteem, het bevorderen van ontspanning en het ondersteunen van emotionele balans.

De vijf oliën in de kit zijn:

  • Kidcare: een kalmerende olie voor de huid die kan helpen bij kleine snijwonden, blauwe plekken en insectenbeten.
  • TummyGize: een kalmerende olie voor de maag die kan helpen bij een opgeblazen gevoel, winderigheid en indigestie.
  • DreamEase: een rustgevende olie die kan helpen bij het bevorderen van ontspanning en een gezonde slaap.
  • Refresh: een verzachtende olie die kan helpen bij het verminderen van verstopte neuzen en ademhalingsproblemen.
  • GeneYus: een verkwikkende olie die kan helpen bij het bevorderen van concentratie en focus.
Little Oilers kit

Veilige oliën voor baby en dreumes

Daarnaast heeft Young Living ook de oliën Gentle Baby en Seedlings Calm ontwikkeld, die speciaal zijn ontworpen die ook geschikt zijn voor baby. Gentle Baby en Seedlings Calm zijn perfect voor de avondroutine of tijdens de vele sprongetjes van je kleintje.

Gentle Baby is verrijkt met Lavender, Geranium en Ylang-Ylang en kan voordat je kleintje gaat slapen, aangebracht worden op de huid. Daarnaast is Gentle Baby tevens een mooie olie om in de diffuser te doen tijdens de bevalling.

Ook met Seedlings Calm is dromenland heel dichtbij. Het tovert de babykamer om in een vredige en rustgevende ruimte. Bevat oa de essentiële oliën: Lavender, Coriander, Bergamot en Geranium.

Door gebruik te maken van deze producten kun je op een mooie manier starten met het integreren van 100% natuurlijke essentiële oliën in het dagelijks leven van je baby of kind. Deze oliën zijn een waardevolle aanvulling op een natuurlijke en holistische benadering van de gezondheid en het welzijn van je kleintje.

Gentle Baby en Seedling Calm

Starterskit en begeleiding

Wanneer je een starterskit koopt, krijg je daarnaast een super fijne olie-guide waarin je exact ziet welke oliën veilig zijn te gebruiken voor je kleintje en welke dosering je kunt gebruiken. Daarnaast krijg je van mij en mijn team de juiste begeleiding om je verder mee te nemen in jouw olieavontuur, zodat je alle oliën en de daarbij behorende werking optimaal kunt benutten.

Meer over de onderwerpen

Heb je een vraag over dit onderwerp of wil je meer info stel je vraag via de knop hieronder. Neem eens een kijkje op mijn Instagram, hier plaats ik veel handige dagelijkse tips om (terug) in balans te zijn.

Geselecteerd voor jou

Met de voor- en nadelen en tips over het beste moment om je kopje koffie te drinken.

Verbeter je gezondheid en welzijn door te trainen in de buitenlucht.

Ik ga je stap voor stap laten zien hoe je een 100% natuurlijke chest rub kunt maken, zonder ingrediënten die schadelijk zijn voor je gezondheid.

DIY chest rub

Ik ga je stap voor stap laten zien hoe je een 100% natuurlijke chest rub kunt maken, zonder ingrediënten die schadelijk zijn voor je gezondheid.