Gepubliceerd in:

De 11 Voordelen van sporten in de open lucht

Verbeter je gezondheid en welzijn door te trainen in de buitenlucht.

Ontdek de voordelen van buiten trainen met Personal Training van Inherbalance! Als Personal Trainer kies ik er voor om mijn trainingen altijd buiten te geven. In dit artikel lees je 11 redenen waarom ik dat doe.

1. Frisse Lucht

Buiten trainen geeft je de kans om te genieten van de frisse buitenlucht. De lucht is schoner en gezonder dan binnen, waardoor je longcapaciteit toeneemt en je ademhaling verbetert.

2. Vitamine D

Door buiten te trainen krijg je meer blootstelling aan de zon, wat betekent dat je lichaam meer vitamine D aanmaakt. Dit is essentieel voor een gezond immuunsysteem, sterke botten en spieren, en een goed humeur.

3. Verbeterde mentale gezondheid

Buiten trainen kan ook een positieve invloed hebben op je mentale gezondheid. De natuurlijke omgeving kan rustgevend en ontspannend werken, waardoor stress en angst verminderen.

4. Meer calorieën verbranden

Buiten trainen is vaak uitdagender dan binnen trainen vanwege de omgeving en natuurlijke elementen. Hierdoor kan je meer calorieën verbranden dan binnen trainen, Yes!

5. Verbeterde slaapkwaliteit

Regelmatig buiten sporten kan helpen bij het ontwikkelen van een gezond slaappatroon. Dit zorgt ervoor dat je ‘s ochtends uitgerust en energiek wakker wordt.

Buiten sporten kan je slaapkwaliteit verbeteren

6. Gezondere huid

Door buiten te sporten, krijg je meer zuurstof en bloedcirculatie, wat leidt tot een gezondere huid. Hello! Gezonde blos op je wangen!

7. Verbetert het immuunsysteem

Buiten sporten kan het immuunsysteem versterken en het lichaam helpen om beter te vechten tegen ziekten en infecties.

8. Verhoogt de energie

Buiten sporten verhoogt de energie en de mentale alertheid, waardoor je beter presteert op het werk of in je dagelijkse activiteiten.

9. Betere concentratie

Buiten sporten kan de concentratie en focus verbeteren, wat kan helpen bij het werk en bij het studeren.

Buiten sporten zorgt voor betere concentratie

10. Verbetert het humeur

Buiten sporten kan helpen om het humeur te verbeteren en kan helpen bij het verminderen van symptomen van angst en depressie.

11. Verhoogde creativiteit

Buiten sporten kan de creativiteit en inspiratie stimuleren, waardoor je nieuwe ideeën kunt krijgen en je geest kunt stimuleren.

Wil jij ook profiteren van deze voordelen? Kies dan voor Personal Training bij InherBalance. Ik help je graag bij het behalen van jouw doelen en samen kunnen we werken aan een gezonde en fitte levensstijl! Neem contact met mij op om te bespreken hoe ik jou kan helpen.

Groetjes Mariejanne

Meer over de onderwerpen

Heb je een vraag over dit onderwerp of wil je meer info stel je vraag via de knop hieronder. Neem eens een kijkje op mijn Instagram, hier plaats ik veel handige dagelijkse tips om (terug) in balans te zijn.

Geselecteerd voor jou

Met de voor- en nadelen en tips over het beste moment om je kopje koffie te drinken.

Ik ga je stap voor stap laten zien hoe je een 100% natuurlijke chest rub kunt maken, zonder ingrediënten die schadelijk zijn voor je gezondheid.

Ontdek hoe essentiële oliën het welzijn van jouw baby of kindje kunnen ondersteunen!

DIY chest rub

Ik ga je stap voor stap laten zien hoe je een 100% natuurlijke chest rub kunt maken, zonder ingrediënten die schadelijk zijn voor je gezondheid.